Billiga cyklar är ett något abstrakt begrepp, men i detta fall hänvisar vi helt enkelt till cyklar i det lägre prissegmentet. Att köpa en billig cykel kan verka logiskt för den som vill spara lite pengar på cykelköpet, men det finns alltid risker med att köpa billiga cyklar som du inte får glömma bort när du spenderar dina pengar. Det är naturligtvis inget fel med att göra ett kap, men du bör vara medveten om att det som vid en första anblick framstår som ett bra erbjudande inte nödvändigtvis behöver vara det i slutändan. Som med allt annat finns det en viss punkt där de pengar du initialt sparar på en billig cykel till slut ger en dyrare cykel på grund av reparationskostnader.

Billiga cyklar från återförsäljare vs privatpersoner

Om du är ute efter ny cykel bör du alltid köpa cykeln från en specialiserad återförsäljare snarare än från ett varuhus eller en sportbutik. Den personal som arbetar i den specialiserade cykelbutiken har en större kunskap om cyklar än personalen i en sportbutik eller ett varuhus. Därför kan de också hjälpa dig att fatta rätt beslut om vilken cykel som passar just dig.

En annan sak du bör tänka på är att oavsett varifrån du köper din cykel, innebär ett lägre pris att du får en cykel av lägre kvalitet. Det är inget fel med det, särskilt inte om du köper en cykel av ett välkänt märke, men om du köper en billig cykel som tillverkats av en okänd tillverkare kan du få svårt att hitta reservdelar till den i ett senare skede. Generellt sett är detta inget problem, utan de flesta tillverkare använder sig av liknande delar vars storlekar är standardiserade. Det är dock någonting du bör känna till.

Att köpa en begagnad cykel kan vara ett sätt att spara lite pengar, men inte heller detta alternativ är riskfritt. När du köper en begagnad cykel kan flera olika problem uppstå. Varför säljer de cykeln? Vilka delar har bytts ut och vilka är original? Hur har den använts? Har den varit inblandad i någon krock? När servades den senast? Vem servade cykeln? Frågorna är många men svaren är vanligtvis få. När du köper en ny cykel behöver du inte oroa dig om cykelns ursprung.

Allt du behöver veta om billiga cyklar