Antalet proteinbars på marknaden har ökat avsevärt under de senaste åren. Men de skiljer sig mycket åt vad gäller närings- och energivärde. Läs denna artikel för att hitta den proteinbar som passar dig bäst.

När du går in i en affär för att köpa en proteinbar finns det en mängd att välja mellan, och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa valet. De skiljer sig åt vad gäller energimängd, fett och socker, men också avseende vilken typ av protein de innehåller. Så fundera på vad just du behöver innan du köper en proteinbar. Och självklart spelar smaken roll också, det ska vara gott att äta nyttigt, och proteinbars finns numera i alla möjliga olika smaker.

Behöver du extra energi?

När du tränar behöver du extra energi. Både inför träningen och som en del av återhämtningen efter träningen. Du kan till exempel äta en proteinbar för att få i dig de 10-20 gram protein per kilo kroppsvikt du behöver när du återhämtar dig från träningen.

Vill du gå ner i vikt?

Om du har en proteinbar till hands kan du även undvika annat småätande: När man går och är hungrig är det lätt hänt att man blir sugen på att äta godis och andra onyttigheter som gör att du går upp i vikt. Då kan det vara bra att ha en proteinbar till hands som snabbt ger dig extra energi. Genom att äta en proteinbar håller du även ämnesomsättningen igång vilket hjälper dig att gå ner i vikt.

Även om du försöker gå ner i vikt är det mycket viktigt att kroppen får i sig det protein den behöver. Proteinbars är en bra proteinkälla. Se till att köpa proteinbars som tillåter dig att få i dig alla olika aminosyror kroppen behöver.

Enkelt och praktiskt

Oavsett om du behöver något som du enkelt kan ta med till träningen, äta på cykeln, eller om du behöver hitta något snabbt när hungern slår till är proteinbars ett bra alternativ. Dels är de praktiska att ta med sig och dessutom är de enkla att få tag på. I princip alla mataffärer och hälsokostaffärer har ett stort utbud av proteinbars så du kan enkelt få tag på just den du vill ha.

Vi hoppas att du finner en proteinbar som passar för just dina behov och ändamål, och att den hjälper dig hålla energin uppe även under långa och krävande dagar!

Hitta rätt proteinbars