Varför installera en övervakningskamera hemma?

Det blir allt vanligare att privatpersoner har en övervakningskamera hemma, vissa flera stycken. Det finns många fördelar med att ha ett larmsystem installerat i och runt om sitt hem.

  • Du får tydlig kontroll och överblick i vad som sker i och utanför ditt hem.
  • Kamerorna förser larmoperatören på larmcentralen med viktig information vid till exempel en brand eller vid ett inbrott.
  • Filmerna kan även fungera som underlag till polisen och vid rättsliga processer, till exempel för att legitimera ett händelseförlopp eller ge information om eventuell gärningsperson vid brott.
  • Många företag som säljer dessa larm hjälper dig att installera din övervakningskamera i enlighet med GDPR.

Fördelar med en övervakningskamera i och utanför hemmet

Förebygger brott. En av de främsta fördelarna med en övervakningskamera hemma är att den kan hjälpa till att förebygga brott så som stöld och inbrott. En övervakningskamera kan placeras i den privata permanenta bostaden men även i fritidshus som står obebodda under stora delar av året.

Kontroll och överblick av hemmet.  Flera av företagen som säljer och installerar kamerorna erbjuder tjänster som gör det möjligt för dig att själv bevaka hemmet i realtid via till exempel en app. Det är alltså inte längre bara larmoperatören på larmcentralen som kan titta i kameran utan även du själv. Denna möjlighet är en fördel vid till exempel långa resor då det kan kännas tryggt att då och då kunna titta att allt står rätt till i hemmet från mobilen.

Titta till husdjuren. Har du nyss skaffat dig en ny hundvalp eller bytt jobb och behöver lämna hunden ensam hemma oftare än vanligt? Det kan för många kännas olustigt att lämna sina husdjur hemma utan någon som tittar till dem. Men en övervakningskamera kan du i realtid se vad dina husdjur gör och försäkra dig om att de mår bra.

Sist men inte minst så ger en övervakningskamera dig lugn och ro. Du kan slappna av i vetskap om att en larmoperatör på larmcentralen sitter redo att rycka in om ett inbrott eller brand skulle upptäckas. Du kan känna dig tryggare med att få frågor besvarade om brott skulle begås eller olyckan vara framme. Du kan även själv med hjälp av den nya tekniken försäkra dig om att din hund mår bra när du är på jobbet, och sommarstugan lika så.

Varför installera en övervakningskamera hemma?