Förnybara energikällor är per definition 100 procent fria från fossila bränslen, naturgas, olja och kol. Dock erbjuder internet många webbplatser som lovar förnybar energi eller “förnybar energi” som ett sätt att spara pengar och hjälpa miljön. Vad du måste förstå är att det inte finns något sådant som “grön energi.” Grönt är helt enkelt en alternativ energikälla för att använda solenergi för värme och varmvatten. Till exempel kan ett hem använda solceller för att omvandla solljus till elektricitet. Solceller fångar solenergi och omvandlar den till elektricitet.

Det är fantastiskt att vissa människor tror att de kan använda solenergi för att skapa grön energi när solpaneler faktiskt fungerar precis som de typiska solpaneler som används i konventionella hus. Panelerna producerar bara energi på natten eller när solen är direkt bakom taket. I själva verket kommer du bara använda samma paneler under dessa tider. Om ett hem använder solpaneler för att producera energi, tror du att de skulle betraktas som gröna? Svaret är ja. Endast solpaneler producerade dock el från fria eller förnybara källor och kan användas för att producera energi. Du kan använda ett system som omvandlar solenergi till värme och varmvatten om ditt hem använder en geotermisk värmepump för varmvatten. Detta system använder en naturlig energikälla, såsom luft eller vattentryck som omger marken. Du kan också använda vindkraftverk för att göra energi, och vindkraftverk fungerar precis som solpaneler som kan fånga solen. Använda el från vindkraftverk för att driva ditt hem kan spara mycket pengar och hjälpa miljön.

Mindre klimatpåverkan

Dessa typer av system är populära eftersom de kan spara pengar på din elbolag räkningar, samtidigt som man hjälper till att skära ner på din klimatpåverkan. Du måste faktor i hur mycket energi ditt hem använder och sedan köpa eller hyra lämpliga typer av energi för att möta dina behov. Men du måste komma ihåg att det finns många former av energi som du inte kan producera på egen hand som solpaneler, vindkraftverk och vattenkraft. För att utnyttja dessa typer av energi, måste du kontakta en licensierad professionell som specialiserat sig på dessa typer av energi. Om du vill bygga dina egna system är det viktigt att få en god förståelse för hur processen fungerar, och att du har en förståelse för hur el fungerar. Begripliga verktyg som hjälper dig att förstå hur energi skapas finns att köpa från online-återförsäljare. Du kan få dina solpaneler tillverkade lokalt eller runt om i världen, beroende på var du bor. Det är dock bäst att vara nöjd med produkter som tillverkas i ditt område eftersom de sannolikt inte kommer att ha problem med skada eller korruption som är vanliga med importerade produkter.

Ett annat alternativ är vindkraft för ditt hem som kan användas för uppvärmning, men återigen kan utbudet vara sporadiska. Det är alltid en bra idé att kontrollera hur mycket energi du använder och sedan jämföra det med de priser du har betalat för energitjänster i ditt område. Förnybara energikällor är en livskraftig alternativ energikälla för bostäder. Naturligtvis är det inte 100% fri från fossila bränslen, men livskvaliteten är betydligt bättre med denna typ av energi än den är med konventionella källor.

En samling texter om förnybar energi finns här solcellenergi.se.

Förnybar energi – grön miljövänlig elektricitet