Hyresgäster i alla sorters byggnader över hela landet har krav. De har dessutom inte bara krav på att maten de äter ska vara färsk och gärna ekologisk, att deras kläder inte är tillverkade av barnarbetare i Kambodja och att folk som har hundar plockar upp bajset. De har också krav på ett boende som är helt och rent och hålls efter på ett professionellt sätt.
Som tur är så finns ju fastighetsförvaltningar till för att göra just detta. Deras anställda, oavsett om det är vaktmästare, renhållningsarbetare eller reparatörer, gör sitt bästa varje dag för att se till så att hyresgästernas boendestatus upprätthålls.
Bland annat fixar de saker som gått sönder, allt från hissar och fönsterrutor, till ljusknappar och postlådor. Dessutom är det deras uppgift att se till så att grönytor och andra utomhusmiljöer glänser i all sin prakt, året om.

Helt inomhus

När många olika sorters människor med olika bakgrunder, religion, musiksmak och färg på håret bor tillsammans i samma hus så kan det lätt uppstå onödiga missförstånd. Dessa kan också leda till att vissa grejer i hyreshuset ”slutar” fungera. Ibland rör det sig om direkt skadegörelse, men oftast så är det bara så att de många hyresgästerna tillsammans sliter ut reläer och andra prylar.
Fastighetsförvaltningens anställda brukar oftast få rycka ut för små grejer. Det kanske är en postlåda vars nyckel inte fungerar längre så att de boende inte kan kolla sin post.
Det kan också vara större grejer, som att hissen inte fungerar, vilket är jobbigt nog för de som är lite lata och bekväma av sig – men totalt oacceptabelt om man är gammal och inte kan gå, eller sitter i rullstol av en annan anledning.

Fint utomhus

När hissen fungerar fint och alla pensionärer lyckats ta sig upp till sina lägenheter och brevlådelåset är utbytt, så att räkningar kan betalas och mataffärskuponger klippas ut – då är det dags för personalen från fastighetsförvaltningen att ta tag i utomhusmiljön som omger hyreshuset. Här gäller det främst trädgårdsmästar-jobb som att klippa gräsmattan, ansa buskar och träd och rensa ogräs i områdets rabatter.
Men det kan också vara att städa upp efter helgens festprissar som slängt fimpar och tomglas i allmänna utrymmen, måla bänkar och utemöbler, samt laga lampposter som inte fungerar längre. Fastighetsförvaltarens arbete är det många inte tänker på men som alla saknar när det inte görs, därför är det också viktigt att välja en entreprenör man kan lite på. EMJ Service har många års erfarenhet och det är en av många anledningar varav föreningar och företag väljer att anlita dem.

Fastighetsförvaltare tar hand om tråkigheterna