Musik för träning är ett enkelt och roligt sätt att lära sig nya färdigheter. Det kan användas i klassrumsinställningar, personliga träningspass eller till och med hemma. Använd följande information för att förbättra dina träningspass och få ut mesta möjliga av musik.

Välj rätt plats att spela musik. Om du till exempel undervisar ett litet barn, använd en liten “hink” med musik snarare än varje elev som har sin egen CD-spelare eller iPod. Detta gör att de kan lära sig utan distraktioner. Ha alltid ett säkert utrymme för musik som ska spelas. Det kan vara var som helst som inte kommer att hindra inlärningsprocessen, du vill engagera elever så att de kan se hur spela musik kan vara en viktig del av ett fitnessprogram. Se till att den primära musiken är något de tycker om och vill spela. Det är viktigt att välja lämplig musik, men du vill inte ha en spellista som är för svår för dem att följa. Med andra ord, du vill att musiken ska vara utmanande och rolig.

Introducera eleverna till musikinstrumentet så snart som möjligt. Även efter att de har behärskat grunderna kanske de inte trivs med att lära sig tangentbordet eller något annat specifikt instrument. Du kanske vill introducera eleverna till instrumentet innan du försöker dem på löpbandet eller annan utrustning för fysisk träning.

Gör några uppvärmningsövningar innan du börjar spela musik. Få dem att flytta och sträck ut dem lite innan du introducerar musik. Detta ger dem lite motstånd och en chans att värma upp innan de tränar.

Lär dig några rytmer först. Detta är en bra tid att öva de grundläggande träningssteg. Du kan också prova de enklaste versionerna av låtar. Detta är en bra tid att öva på att skriva nya låtar om du är låtskrivare. När du hittar en låt som är rolig att spela, lägg dig lite ansträngning i att lära dig den. Det kan vara svårt att öva samma låt över, men med rätt musik kan du lära dig den snabbt. Med hjälp av musik för träning kan du lära dig mycket på kort tid och vara på väg att bli en bra idrottsman.

För mer information om träning besök denna sida osterlenbron.se.

Musik – underlätta vid inlärning