Det finns några saker du bör vara medveten om när du vill lägga till färger i ditt hem, inklusive hur man kombinerar färg. Använda en kombination av två eller flera färger blir mer populärt som ett sätt att gå. Genom att använda kompletterande färger kan du göra en mer levande atmosfär. Det är en bra idé att tänka på det tillfälle du försöker ställa in. Om det till exempel är en födelsedagsfest kanske du vill överväga att ha en färg som inte kompletterar varandra. När du gör detta, du lägger till visuella drama av kontrast utan att skada dynamiken i partiet. Du kan till exempel lysa upp ett rum genom att lägga till rött på väggarna, vilket gör att möblerna och accenterna är tillräckligt ljusa för att färgerna kompletterar varandra. Dessutom är det en bra idé att använda nyanser av en enda färg om du inte vill att den ska övermanna designen. Förutom att tänka på den part eller händelse som du planerar, är det viktigt att förstå färgschema som är lämpligt för ditt hem baserat på ditt vardagsrum och olika inredningsstilar. Om du har ett stort hus eller lägenhet, kan du behöva hyra en professionell inredningsarkitekt för att hjälpa dig att komma med en design. Se till att du diskuterar syftet med rummet med den professionella innan de börjar skapa rummet. Se till att de håller med designval innan de börjar.

Börja inreda rummet

När du har skapat en design som du gillar, bör du testa rummet för att se till att den har det utseende du vill ha. Du kan testa färgkombinationen genom att sätta lite på varje område, tillsammans med ett rutmönster. Då vet du att rummet ser bra ut. Du kan också hjälpa till att få rummet att fungera. Överväg att ta ner några bilder eller konstverk som du älskar och lägga dem i en ram. Om du har andra rums delar som är samma eller liknar brännpunkten i rummet, kan du använda dem i stället för tavelramar för att skapa en bild av hur utrymmet kan se ut. Du kan sedan lägga till så mycket färg som du vill utan att verkligen behöva oroa sig för den inverkan det kommer att ha på utsmyckning. Om du har en favoritskugga med blå eller en annan pastellfärg kontrollerar du att den finns representerad i andra delar av rummet. Det behöver inte vara en stor förändring, men överväga att använda skuggan som en fokuspunkt så det ger rummet en samlingspunkt. Du kan sedan använda färg som du skulle ha använt en bild eller andra utsmyckning element.

Kom ihåg att valet av väl valda färger är ett av de bästa sätten att öka balansen i ett utrymme. Det kan också lägga till en känsla av drama till ett rum, särskilt när du använder kompletterande färger. Ju mer färgade möbler du har i ett rum, desto mer balanserad blir det. Också överväga att kombinera färger i rum där du känner mer drama. Om du har ett mycket stort rum eller om du försöker uppnå en dramatisk effekt, är det bäst att börja med att utforma ett sammansatt rum. Detta är ett av de bästa sätten att ha ett rum med gratis färger, med en känsla av både kontrast och harmoni. Dessa är alla bra sätt att införliva färg i ett utrymme för att uppnå mest effekt och drama.

Besök denna sida kreativitetsblogg.se om inredning.

Kombinera färger för heminredning