En av de vanligaste frågorna från nybörjare på investering är, vad är det bästa att investera i på marknaderna. Att investera på marknaden kan vara komplicerat och svårt, men det är också givande. I den här artikeln kommer jag att dela med mig av min personliga investeringsfilosofi och dela några av mina egna medel för nybörjare.

Jag började investera för några år sedan när jag letade efter en enkel, logisk och pengar filosofi förvaltning som skulle vara meningsfullt. När jag började investera upptäckte jag att det finns många olika strategier och system och olika tillvägagångssätt. Jag fann snabbt att det är utmanande att välja rätt system för just dina omständigheter och att oavsett hur hårt jag försökte det var mycket svårt att tjäna pengar konsekvent från en dag till nästa. Tricket var att begränsa mitt fokus att bara investera i en eller två specifika marknader och en eller två specifika investeringar. Det enklaste sättet att göra detta är att bara investera i valutapar.

Valutamarknaden

Genom att investera i ett valutapar kan du hantera din risk genom att diversifiera mot en inre marknad utan att sätta några pengar på marknaden som helhet. Detta ger dig omedelbar tillgång till dina pengar och begränsa dina förluster avsevärt. Min föredragna valutor för mina konton är den amerikanska dollarn och det brittiska pundet, eftersom de är lätta att handlas och påverkas sällan av ekonomisk osäkerhet. När det gäller att investera på marknaden, har jag funnit att det enklaste sättet att investera är att investera i valutapar. Det finns mycket få typer av investeringar där ute och ingen av dem kräver en hel del kunskap. Men det finns ett antal skillnader mellan valutahandel och investeringar på marknaden, vilket är anledningen till att jag rekommenderar att investera i en eller två valutor.

Det finns några bra böcker och webbplatser som erbjuder råd om en investeringsstrategi för nybörjare men många av dessa strategier är tidskrävande och är inte särskilt användbara för mig. En del av informationen kan vara mycket teknisk och jag tycker att investeringsprocessen är roligare om jag gör saker naturligt. Det bästa du kan göra är att helt enkelt tillämpa en enkel risk-belöning strategi och låt din instinkt göra resten. Valutahandel är något som kräver mycket kunskap och mycket erfarenhet. Trots detta är den kompetens som krävs en kritisk färdighet för investeringar och förmodligen den viktigaste. En nybörjare bör definitivt undvika valutahandel om de inte redan har en väl utvecklad och testad strategi.

Sammanfattningsvis bör du undvika alla former av utländsk valuta om du inte redan har viss kunskap om marknaden, särskilt riskfaktorn. Alla andra former av investeringar bör begränsas till två eller tre marknader och förmodligen med bara en valuta i taget.

Klicka här för att komma till ekonomiplanering.se.

Investerings tips för nybörjare