Dr Martens skor

Letar du efter ett par skor som håller hög kvalitet, är fotriktiga och som håller länge? Uppskattar du dessutom en rockig och cool stil? Då kommer du garanterat att gilla Dr Martens. Detta brittiska varumärke har en lång historia som fick sin början redan under 1901. Till en början gjorde sig Dr Martens kända för att tillverka robusta och kraftiga kängor, arbetsskor. Under åren som gick utvecklades skorna, ett särskilt speciellt datum var 1945 då den forne soldaten Dr. Klaus Maertens skadade sin fot. Han märkte att kängorna militären gett honom var alldeles för stela och klumpiga att gå i med sin skadade fot så han bestämde sig för att vidareutveckla produkten. Han uppfann då en mjuk och stötdämpande sula som var bekvämare för hans fot och som skyndade på läkandet.
Efter att man jobbat på att ta fram den nya modellen skor ökade intresset markant, särskilt inom målgruppen äldre kvinnor. Ytterligare drygt 10 år gick och det var äntligen dags att marknadsföra de nya skorna utomlands också.

Samma stil – skönare passform

Dr Martens skor kännetecknas ofta av rejäla läderkängor i svart skinn, en skomodell som burits av såväl hårdrockare som punkare världen över. Idag har Dr Martens samma tuffa utseende men en bekvämare passform och lättare konstruktion, så kallad Air Wair. Idag kan du hitta mängder av snygga modeller skor från Dr Martens, både traditionella kängor men även sandaler, lågskor och höga stövlar. Du kan även hitta kängor i alla möjliga mönster och färger.

Teknologier

Dr Martens har genom sina verksamma år utvecklad några olika tekniker för sina skor och sulor. Som vi nämnde ovan är Air Wair en populär teknologi som gjort kängorna mjukare och mer lättviktiga. Därtill har man även utvecklat de två teknologierna Softwair och Grip-Trax. Du kan hitta såväl moderiktiga och snygga kängor men också arbetskängor som är till för hårdare arbete. Förutom att du kan välja bland ett brett och stort utbud av kängor och skor för dam och herr erbjuder Dr Martens även mängder av barnskor. Du kan matcha kängor med din ettåring och äldre barn. Det finns både klassiska kängor i svart och vinrött men även skor med härliga mönster som blommor.

Dr Martens skor